perjantai 27. marraskuuta 2009

Ekoajatuksia jouluisissa tunnelmissa


Eilen tarkistin pojan tarharepun ja sieltä löytyi keltainen lappu. Olen yrittänyt muistaa tarkistaa viime aikoina repun säännöllisesti, sillä sinne tädit laittavat tiedotuksia, viimeksi meni kokonaan ohi kokouskutsu vanhempien edustajan valinnasta johtokuntaan. Ajattelin että lappu olisi vihdoin ruokailumaksulomake, mutta se olikin kotikunnan muistutus kuinka vähentää jätteitä Eurooppalaisen teemaviikon puitteissa.

Päätin siis tehdä itsekin lupauksen jätteiden vähentämisestä jouluisissa tunnelmissa. Joululahjoista syntyy aina kamala paperivuori kiiltäviä ja värikkäitä lahjakääröjä, joista ei oikein tiedä soveltuvatko ne paperinkeräykseen eikä niitä voi oikein polttaakaan tiesminkä väriaineiden takia. Päätin siis tänä vuonna hankkia ekologista lahjapaperia, jonka voi käyttää saunan sytykkeiksi, kun kerran Suomessa joulua vietetään. Suuri osa lahjoista on vielä hankkimatta ja paperi myös, mutta hyvä aloittaa suunnittelu ajoissa.

Nyt on riennettävä sekoittamaan riisipuurua, pojalle kun tuli tänään joku puurohimo. Halusi välipalaksi puuroa ja vaati sitä vielä lisää, joten päätin keitellä kunnon riisipuuron. Siitäkin tulee vähän jouluinen olo, kanelia vaan päälle ja herkuttelemaan!

2 kommenttia:

-S- kirjoitti...

Voi onnellista teità kun pààsette jouluksi Suomeen. Màkin niin haluaisin. Vauva vain on vielà liian pieni, joten yritàn saada tànne mahdollisimman paljon suomalaista joulutunnelmaa....On vai paljon esimerkiksi mausteita joita en tahdo lòytàà. Mausteista puheenollen....oletkos lòytànyt curry maustetta ja millàs nimellà se tààllà kulkee?

Calendula kirjoitti...

Hei! Curry maustetta olen muistaakseni löytänyt ihan tavallisesta supermarketista omalla nimellään. Samaten ainakin kanelia löytyy sekä jauhettuna että tankona, inkivääriäkin taitaa jo löytyä jauhettuna, neilikkaa kokonaisena. Kaardemummaa en ole ainakaan tavallisista kaupoista löytänyt, mutta onneksi mausteet ovat pieniä ja kevyitä tuliaisia tai lähetettäviä!