maanantai 12. lokakuuta 2009

Mensa

Mensa eli refezione scolastica eli kouluruokailu on alkanut meidänkin pojalla tarhan myötä, toiselta tarhaviikolta lähtien. Juuri viime viikolla ehdin kommentoida Arkitehdin samannimiseen kirjoitukseen, että meillä ruokailu sujuu, mutta laskusysteemistä ei vielä tietoa. Seuraavana päivänä löytyi sitten pojan repusta postia vanhemmille ja muun muassa selvitys miten hoidetaan ruokailumaksu.

Tänä vuonna kotikuntamme on muuttanut laskutussysteemiä, ja kaikki maksavat saman summan koko vuodesta, oli sitten lapsi läsnä tai poissa. Aikaisempina vuosina maksettiin perusmaksu ja lisäksi jokaisesta nautitusta ateriasta erikseen. Koko vuodelta maksu on nyt 475 euroa, joka maksetaan viidessä erässä. Ruokailusta voi toki kieltäytyä kokonaan, jolloin lapsi noudetaan pois jo kello 12 ruokailun alkaessa.

Ruokamaksuun voi hakea joko osittaista tai täydellistä vapautusta esittämällä ISEE-todistuksen perheen taloudellisesta tilanteesta. Missä tahansa ISEE-perusteisessa maksusysteemissä me olemme aina liian "rikkaita", mikä sinänsä naurattaa, kun kontolla on valtava asuntovelka ja itse teen töitä hyvin osa-aikaisesti ja pienellä palkalla.

Ruokalista on nähtävissä koulun ovella, jos muistaa tarkistaa, pojan sanomisiin kun ei ole luottamista. Joka päivä listalla on kuitenkin primo, secondo, contorno e frutta eli täydellinen ateria.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei olla juuri mietitty että mitä jätkä syö koulussa, vähän voi siitä paidanrinnuksesta ottaa osviittaa :)

Meillä on ihan nollaluokassakin yhden lounarivihon (22 lippua) hinta kolmekymppiä, ja se täysihintainen on jotain kuudenkympin pintaan.

Calendula kirjoitti...

On näköjään maksuissa jonkin verran eroja, meillä siis kuukauden maksu on 50 euron kieppeillä. Jos poika sattuisi olemaan paljon sairaslomalla, nousee aterian hinta, mutta toivottavasti siis hyödyntää kouluruokailua mahdollisimman paljon :-)

Anonyymi kirjoitti...

Onko teillä siellä käytössä koulupuku, grembiulino?

Meillä on vaaleansini-valkoruutuiset pojilla, ja tytöillä tietty vaaleanpuna-valkoiset.

Calendula kirjoitti...

No ei onneksi ole koulupukua scuola maternassa, tuntuisi vähän vieraalta ja hankalaltakin semmoinen. Ala-astelaisilla taitaa kyllä olla, olen ikkunasta nähnyt. Pyykkiä tietysti kertyy paita päivässä, mutta kone pesee...