perjantai 30. lokakuuta 2009

Kotipäivän pikaruokaa

Tänään oli vaihteeksi mukava kotipäivä, sairaslomalaisen pojan kanssa. Tarhaan totuttelu näköjään vatii veronsa, jatkuvan nuhan seurauksena tuli korvatulehdus. Tiistaina poika oli varsinaisesti oikeasti kipeä, oli kuumetta, korvaan sattui ja nukkui koko päivän. Lääkäri antoi antibioottikuurin, seuraavana päivänä olokin oli jo aika pirteä, mutta tarhaan palataan vasta maanantaina.

Sitä aina kuvittelee ehtivänsä tehdä vaikka mitä tai nauttia vapaasta ajasta kun on kotona. Aikaa ei sitten kuitenkaan riitäkään kaikkeen ja kiirus tulee saada lounas valmiiksi ajoissa. Kun kerran blogini on niin ruokaisan niminen päätin tänään kokeilla ruokakuvausta. Onneksi oli myös kuvausapulainen mukana, eihän sitä muuten olisi ehtinyt samalla laittaa ruokaa ja kuvata sitä.

Olen tottunut laittamaan vain nopeaa ja helppoa ruokaa, reseptit omasta päästä. Monta pataa samaan aikaan tulella ja keittiö sen jälkeen kuin hävityksen jäljiltä. Keittokirjat ja ruokaohjekansiot jäävät yleensä koskemattomiksi enkä ole viime aikoina oikein panostanut kulinaristisiin erikoisuuksin.
Niinpä tänäänkin oli vuorossa peruspastaa lempiaineksista (kesäkurpitsaa, salsiccia-makkaraa) ja helppo pääruoka kananrintaviipaleista, jotka maustettiin kuivatuilla provencen yrteillä, kieriteltiin korppujauhoissa ja paistettiin öljyssä.Koska päätin viime hetkellä käydä ostamassa tuoretta leipää lähileipomosta, fenkoli-lisukkeeni vähän kärähtivät ja apuun otettiin valmiita pakastevihanneksia mikrossa.Pasta toteutettiin kuullottamalla ensin valkosipulia oliiviöljyssä, sitten pannulle ohuiksi leikatut kesäkurpitsat ja salsiccia paloina. Yleensä lisään tähän sörsseliin ruokakermaa, mutta kun sitä ei ollut, pasta kruunattiin yhdellä munalla joka lisättiin kypsän pastan kanssa ja pyöräytettiin nopeasti carbonaran tapaan. Penne pastat pääsivät loppumaan, joten sekaan laitettiin vähän fusilleja. Oikein hyvää tuli! Illalla taitaa olla koko perheen ohjelmanumerona perinteinen pizza-perjantai.

2 kommenttia:

सारी kirjoitti...

NAM.

Ei ollut tarkoitus dissata haastettasi, mutta olen viime aikoina ollut poissaoleva, siis virtuaalihommeleista.

Toisaalta olen jo vastannut melekein jokaikiseen meemiin, tuohon haasteesikin. Ne löytyvät aiheesta "välipalat". Jos kiinnostaa...

Calendula kirjoitti...

Hei Sari! Ei se mitään, ei tarvitse vastata kahteen kertaan haastekysymyksiin :) Haasteet voivat olla vähän rasittavia ja uusien haastettavien löytäminen. Tulipahan ainakin käytyä kommentoimassa. Terkut Modenaan!