maanantai 6. syyskuuta 2010

Lomaraportin viimeinen jakso

Huh huijaa, uskomatonta että viikko on taas vierähtänyt enkä sitten saanutkaan meidän lomamatkakertomustani kotiin asti! No, viikonloppuna oli ainakin hyvä selitys blogilaiskuudelleni, sillä nautimme kesän viimeisistä rippeistä telttailemalla pari yötä meren rannalla. Työntäyteisen viikon jälkeen rannalla köllöttely ja ihanan tyynessä meressä polskiminen olivat oivaa lepoa. Nyt kun kuitenkin muitakin aiheita pukkaisi kirjoitettavaksi ja Arkitehtikin heitti prenikalla, tiivistän nyt vielä täydellisyyden nimissä lomaraporttimme tähän muutamaan riviin kuvan kera.

Viime raportissa jätin meidät Antwerpeniin, josta suuntasimme Belgian rannikolle Gentin kautta, jossa vettä tuli taas niskaan niin että oli hommattava lisäsateenvarjo. Onneksi kuuro meni ohi ja rannikolla paisteli taas aurinko ja uskalsimme toteuttaa sunnitelmamme telttailemisesta. Illalla pääsimme ihailemaan auringonlaskua Atlantin rannalla ja seuraavana päivänä pääsimme jopa nauttimaan auringosta rannalle. Iltapäivällä sade ajoikin sitten meidät taas rannalta pois ja sinisimpukoita nauttimaan.Merenrantapäivän jälkeen alkoi ilma huonontua ja viileät tuulet puhaltaa. Rannikolta käsin kävimme tutustumassa viehättävään ja turistien täyttämään Bruggen kaupunkiin.

Iltaa kohti tuuli vain yltyi ja yöllä myrskyyn yhtyi piiskaava sade. Supermarketin tarjouksesta ostamamme teltta osoittautui täydelliseksi jopa extreme-olosuhteissa, mutta nukkumisesta ei silti viimeisenä Belgian yönä tullut oikein mitään. Vain poika veteli sikeitä vielä aamulla kun me miehen kanssa kasasimme kamoja autoon.
Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului, että olisimme poikenneet muutamaksi päiväksi Englannin rannikolle Doveriin ja tsekanneet myös Canterburyn kaupungin, kun kerran melkein sinne asti olimme jo ajaneet. Myrskytuuli muutti kuitenkin suunnitelmat eivätkä Doverin kalliotkaan houkuttaneet siinä ilmassa laivamatkaan, joten suunnitelmat täytyi laittaa uusiksi. Kartta ja navigaattori käteen ja miettimään mihinkäs sitten suunnataan? Koska oli jo maanantai 16.8 ja loppuviikosta oli oltava jo kotona, ei suuntavaihtoehtoja niin loputtomasti ollut ja päädyimme palaamaan Strasbourgin kautta ja viettämään muutaman päivän Sveitsissä.

Luzern osoittautui mukavaksi valinnaksi, järven rannalla ja vuorten keskellä sijaitsevasta kaupungista löytyi mm. pojan kannalta matkan ehdoton hitti-kohde, Euroopan suurin liikennemuseo! Liikennevälineiden historiaa ja nykypäivää yhdistävästä interaktiivisesta museosta löytyi kaikkia mahdollisia kulkuvälineitä laivoista avaruusraketteihin ja melkein kaikkea pääsi kokeilemaan. Museossa sai hyvin kulumaan koko päivän ja silti piti juosta että ehti kaiken nähdä ja kokea. Suosittelen Sveitsiin matkustaville lapsiperheille!


Täysin ilman sadetta ei jääty Luzernissakaan, mutta kotimatka taittui sentään jo aurinkoisemmassa säässä. Saimme ihalla huimia vuoristonäkymiä ja nauttia lounasta yli 2000 metrin korkeudessa. Viimeisenä etappina ehdimme vielä poiketa Locarnossa Lago Maggioren rannalla, jo melkein Italiassa.

2 kommenttia:

-S- kirjoitti...

Oi teillà on ollut tosi mukavankuuloinen matka. Tuo liikennemuseo oli varmasti pikkuisen mieleen. Upeita linnojakin olitte pààsseet ihailemaan :)

Calendula kirjoitti...

Hei -S-, matka oli tosiaan mukava, vaikka ilmat eivät oikein suosineetkaan, mutta paljon nähtiin kaikenlaista. Autolla on kiva reissata kun voi pysähdellä kaikenlaisissa pienemmissäkin paikoissa matkan varrella.