tiistai 16. maaliskuuta 2010

Dieta in bianco

Viime viikon ruokavaliomme noudatteli väritöntä linjaa eli söimme lähinna "in bianco". Kävimme kylässä tuttavaperheen luona ja toimme tuliaisina jonkun vatsatautiviruksen, joka iski yksi kerrallaan perheenjäseniimme. Ensin oksennus- ja ripulitaudin kouriin jouduin minä, sitten lievemmässä määrin mies ja viimeisenä poika, joka yhä valittelee mahakipua.

Lastenlääkäri suositteli ruokavaliota "in bianco", eli pastaa ja riisiä ilman sen kummempia kastikkeita vain öljyn kera, valkoista lihaa, kuten kanaa, kalkkunaa ja jänistä ja keitettyjä perunoita. Maitotuotteita suositeltiin välttämään, vaikka ne värinsä puolesta voisivatkin sopia valkoiseen linjaan! Luulin että olisi päästy jo voiton puolelle, mutta viime yönä saimme taas kerran siivota oksennusta ja vaihtaa lakanoita pojan sängystä, joten en tiedä onko sittenkään kokonaan toivuttu. Ja ripulikakka potassa on kyllä niin karmeaa siivottavaa moneen kertaan päivässä, että olen moneen kertaan manannut ettemme ole hankkineet wc-istuimen pienennysrengasta!

Jotta ei päästäisi liian helpolla, sain ilmeisesti oksennustaudin heikentämänä jonkun flunssaviruksen ja nyt kulutetaan nenäliinoja ja kurkkupastilleja. Töihinkin pitäisi raahautua, joten veto on ollut melko lopussa. Nyt on varmaan ruvettava etsimään jotain poppakonsteja terveenä pysymiseen, niin monta kertaa olen ollut kipeänä viimeisen vuoden aikana. Ehdotuksia otetaan vastaan!

4 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Inhottavaa! Mä kyllä vähän ihmettelen maitotuotteiden kieltoa, koska yleensä Suomessahan maitotuotteitahan nimenomaan suositellaan tasapainottamaan mahan toimintaa. Mä sanoisin, että jugurtti vois olla ihan poikaa, jos piimää ei ole saatavilla. Myös mustikat ovat hyviä mahalle. Mä kärsin pari vuotta sitten kovasta oksennusongelmasta ja silloin sain näitä vinkkejä suomalaisilta lääkäreiltä.

Elvira kirjoitti...

Tuota on nyt kovasti liikkeellä. Meidän perhettä koeteltiin pari viikkoa sitten. Taisi siinä jopa viikko vierähtää ennen kuin ruokahalu palasi, vaikka varsinainen sairastaminen eli oksentelu yms. kestikin vain päivän pari. Tsemppiä ja pikaista paranemista!

Calendula kirjoitti...

Noora, minulla on myös se käsitys että jugurtti ainakin on nimenomaan vatsaystävällistä eikä me maitoakaan pitkäksi aikaa jätetty. Tässä taas näitä kulttuurieroja, täällä maitoa pidetään raskaana ja vaikeasti sulavana.

Elvira, palautuminen kesti tosiaan jonkin aikaa, mutta nyt ollaan jo aika hyvässä kunnossa, jos vain flunssakin jättäisi rauhaan...

Anonyymi kirjoitti...

Meillä ollaan, no, miestä lukuunottamatta, tuolta lajilta säästytty, mutta muuten on ollut kovin laringo-faringo-bronchite -teemassa vietetty koko talvikausi, ja erilaista antibioottia, kortisonia, propolia ja muuta troppia on vedetty...