keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Kuvameemi

Sain Katjalta haasteen kuvameemiin, jonka otan mielelläni vastaan. Pääni kun ei vielä ole täysin selvinnyt nuhasta ja blogissa on ollut hiljaista, kuvapiristys on paikallaan varsinkin kun viime aikoina on tosiaan tullut postailtua niukasti kuvia. Uusi kamerakin on hankittu lomamatkalla hukkuneen tilalle ja sillä on jo kuvailtukin ahkeraan, mutta kuvien liittämiseen blogiini liittyy valitettavasti muutamia teknisiä ongelmia, kuten hidas nettiyhteys, jotka toivon mukaan saadaan piakkoin ratkaistua. Sitä mukaa toivottavasti blogielämänikin saa uutta puhtia, sekä oman blogin kirjoittaminen että toisten blogien seurailu ja kommentointi.

Mutta siis haasteeseen, joka kuuluu näin:
1. Mene kuvakansioosi (tai missä ikinä säilytätkään kuviasi) neljänteen alakansioon.
2. Valitse sieltä neljäs kuva.
3. Postaa kuva blogiisi ja kerro samalla kuvan tarina.
4. Haasta neljä ihmistä.

Tällaiseen tulokseen päädyin ohjeita seurattuani ja ihan mukava kuva sattui neljänneksi osumaan.

Kyseessä on kuva kesäkuulta 2007, päivänä jolloin vuoden ikäinen poikamme kastettiin Chiocciola-contradan jäseneksi kerran vuodessa järjestettävässä kastetapahtumassa. Contradan jäsenyys määräytyy yleensä perheen tradition mukaan, ennen vanhaan sen mukaan missä kaupunginosassa sattui syntymään. Poikaamme ei ole kastettu katoliseen kirkkoon, mutta emme kuitenkaan halunneet ohittaa maallisia ja kirkollisia elementtejä yhdistävää contrada-kastetta. Ehkä hieman epäloogista, mutta onko sillä väliä!
Kuvassa näkyy etena-contradamme nimikkokirkon edustalla oleva suihkulähde kastejuhlaa varten koristeltuna. Lähteen vedellä contradan Priori kastoi vuorotellen suuren joukon isompia ja pienempiä lapsia.

Näin kuuluvat kasteen saatesanat:
In nome del popolo di San Martino e con il bene placido dell’Eccellentissimo Seggio io, Priore di questa Contrada ti consacro Chiocciolino Vita Natural Durante. Le cristalline acque di questa fontanina infondano a te, pargolo, la fede dei nostri avi, e il dovere di tramandarlo alle generazioni future.

p.s. en voi taaskaan lähettää haastetta eteenpäin, kun tietokone temppuili ja ne muutamat blogit joita tiheämmin seuraan näyttäisivät joka tapauksessa olevan jo haastettuina.

Ei kommentteja: