torstai 22. tammikuuta 2009

Bussissa opittua...

Tänä aamuna kuuntelin bussissa kahden takanani istuvan naisen keskustelua, joka koski lasten räkätauteja, yskää, nukkumisongelmia, ja muuta olennaista - ainakin pikkulasten äitien kannalta. Keskustelussa käytiin läpi mm. sopivaa sisälämpotilaa yön aikana, minkälaista pyjamaa lapsen suostuvat käyttämään ja miten päin ja missä sängyssä lapset nukkuvat. Puhuttiin myös siitä, kuinka hankalaa on saada lapsi käyttämään aerosolia (tähän pienenä selvennyksenä, että aerosol on höyryhengityslaite, erittäin kätevä ja paljon tehokkaampi kuin kattilan päällä henkäily, en tiedä onko sellaisia Suomessa olemassa).

Keskustelun lomassa toinen nainen toi esiin tehokkaan kotikonstin, rimedio casalingo, yskän varalle: puolikas sipuli yöksi sängyn viereen. Ainakin muutaman yön tämä keino oli tepsinyt ja lapsi oli nukkunut heräilemättä. Aamulla huoneen täytti luonnollisesti sipulin löyhkä, mutta se on pieni hinta hyvin nukutusta yöstä. Neuvo kuulosti mielenkiintoiselta, laitoin sen korvan taakse ja päätin testata seuraavan yskän tai flunssan iskiessä. Bussissa on välillä oikein hauska matkustaa ja oppii kaikenlaista uutta!

2 kommenttia:

-S- kirjoitti...

hih, joskus on todella mielenkiintoista kuunnella toisten keskusteluita salaa. Minäkin voisin tuota konstia seuraavan flunssan tultua :D

Anonyymi kirjoitti...

Myös valkosipuli kuulemma auttaa sängyn päädyssä pikkuihmisten nenän tukkoisuuteen. Aerosol-konetta ei todellakaan Suomesta löydy. Aikoinaan meinasimme sen tänne hankkiakin, mutta koska lääkkeitä sen käyttöön ei täällä määrätä olisi se jäänyt vain vesihöyryn hengittelyyn. Matkalaukutkin ovat aina täynnä, joten jätimme sen Nonnolaan lomaflunssien varalle.