tiistai 16. joulukuuta 2008

Joulutunnelmia ja unelmia


Ulkona sataa joka suuntaan, myrskytuuli ulvoo nurkissa eikä ulos tee mieli pistää nokkaansakaan. Selailen vanhoja suomalaisia joululehtiä, joita olen vuosien mittaan säilönyt. Ihania joulusisustuksia, joulukoristeita ja joululeivonnaisia tutkiessani suunnittelen minäkin täydellistä joulukattausta, itse tehtyjä koristeita ja kymmentä laatua pipareita ja kakkuja. Toteutus tyssää yleensä siihen, ettei tarvittavia aineksia ole saatavissa juuri silloin kuin luomisen puuska iskee tai aika ei sittenkään riitä kaikkeen.

Kaiken ei kuitenkaan tarvitse oikeasti olla lehtien unelmajoulun kaltaisen täydellistä, mielikuvitusjoulu piparin ja kahvikupposen äärellä on sekin nautinnollinen hetki. Pienistäkin asioista syntyy joulun tunnelma. Niinpä kaivan vanhat joulukoristeet esiin ja laitan Aarikan puutontut Aalto-maljakon ja Iittalan tuikun väliin taustalla purkillinen suomalaisia käpyjä. Täydellinen suomalainen joulusisustukseni on valmis ja joulun odotus jatkuu!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on tuota olkisälää kuusessa, mutta muuten hyvä kun on saatu lattiat pestyä, ja sen jälkeen ne on jo likastettukin ;)

Haastan sinut mukaan Tiina Kaarelan lanseeraamaan "Suomalaista kotiruokaa italiaksi" -projektiin, ohjeen löydät netistä!

Anonyymi kirjoitti...

Paras joulu on oma joulu oman mielen mukaan.