sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi


Se on sitten täällä, vuosi 2012, mikä tarkoittaa sitä, että vuodesta 2011 päästiin eroon. Edellinen vuosi ei nyt ollut sinänsä huono, mutta toivoisin tästä tulevasta, kuinkas muuten, vähän parempaa. Ainakin toivoisin alkavalta vuodelta hitusen enemmän mielenrauhaa, stressittömyyttä, ajanhallintakykyä ja järjestelmällisyyttä. En toivo välttämättä että tuleva vuosi toteuttaisi kaikki mahdolliset toiveeni, mutta toivoisin että uusi vuosi soisi minulle sen verran viisautta, että vuoden lopussa olisin hitusen enemmän selvillä siitä, mitä tältä elämältä yleensä toivon ja että minulla olisi voimia ja rohkeutta elää niin, että toiveeni voisivat toteutua.

Vuonna 2011 kirjoitin vaivaiset 10 blogikirjoitusta, mikä on kolmasosa vuoden 2010 kirjoituksista ja neljäsosa vuoden 2009 ja 2008 kirjoituksista. En tiedä kertooko se jotain vuoden kulusta, ehkä vuosi on ollut niin täynnä kaikenlaista touhua ja päässä niin paljon tavaraa jo muutenkin, ettei elämän ja ajatusten blogimuotoon saattaminen ole onnistunut. Ehkäpä tämä blogi ei täytä tällä hetkellä tarvettani purkaa ajatuksiani tai sen olomuoto on liian epäselvä, en tiedä mistä tänne haluaisin oikein kirjoittaa. Puhumattakaan siitä ainaisesta ongelmastani ajasta, jota ainakin toivoisin lisää tulevalta vuodelta.
Tällä hetkellä en osaa sanoa tuleeko vuodesta 2012 tuotteliaampi blogivuosi, ehkäpä olisi parempi jos alkaisinkin kirjoittamaan päiväkirjaa yöpöydän laatikkoon tai voisin aloittaa aivan uudenlaisen blogin.

Tänään haluan kuitenkin toivottaa tässä blogissani kaikille hyvää alkanutta vuotta ja tuokoon se tullessaan kullekin viisautta tietää mitkä ovat ne tärkeimmät toiveemme ja rohkeutta niiden toteuttamiseen!

p.s. järjestelmällisyyden nimissä aloitin vuoden silittämällä shortseja ja pellavahousuja, ei siksi että niillä nyt olisi käyttöä tai olisi tiedossa matka jonnekin lämpimään, mutta ajattelin nyt vaan tehdä tilaa ja raivata ikuisten silitettävien kasaa. Ensi kesänä voi olla mukava yllätys löytää edes kohtuullisen sileät housut kun aurinko yhtäkkiä paahtaa hellelukemissa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, lueskelin blogiasi Italian kaipuussani, ja pahensihan se Italian ikävääni entisestään.

Asuin muutaman vuoden Pohjois-Italiassa neljä vuotta sitten. Mukaan tarttui mies ja nyt asumme Suomessa ja perheenlisäystäkin on tullut. Olenkin yrittänyt virittää ajatusta jos voisimme palata sinne vaikka vuodeksi tai puoleksi hoitovapaallani. Mies voisi pyytää virkavapaata siksi aikaa, ja etsiä sieltä töitä (kokki).

Ongelmaksi on tullut se että mieheni kokee tilanteen Italiassa niin huonoksi ettei sinne kannata tulla.
Ilmeisesti totta, mitä tv-uutisiakin seuraa. Voitko kertoa mielipiteesi, kannattaako jatkaa haaveilua vai "ottaako riski" ja antaa lapsillekin mahdollisuus viettää edes hieman pidempi jakso toisessa kotimaassaan?

Terveisin Paula

Calendula kirjoitti...

Hei Paula, mukava että päädyit lukemaan blogiani! Käytä ihmeessä tilaisuus hyväksi asua Italiassa ja antaa lapsellesikin tilaisuus vahvistaa italian kieltä, jos se vain töiden ja asumisen kannalta järjestyy, onhan italialaisessa elämässä monia hyviä puolia joista kannattaa nauttia. Jos kysyisit että kannattaako Suomesta muutta pysyvästi Italiaan, en ehkä suosittelisi, juuri lasten tulevaisuuden opiskelu- ja työmahdollisuuksien kannalta. Paljon työttömyyttähän täällä toki on, mutta luulisin että kokin töitä aina löytyy, jos vaan ahkerasti etsii ja jos vielä on jotain kontakteja ja työkokemusta. Riippuu varmaan mihin päin Italiaa aikoisitte muuttaa, mutta ainakin täällä Toscanassa näyttäisi olevan kesäkautena kokeille töitä.

Me emme ole koskaan vakavasti suunnitelleet Suomeen muuttoa, se ei olisi töiden vuoksi mahdollista ja minäkin olen jo niin juurtunut tänne ja luonut täällä työuraani alusta asti, mutta haaveilen kyllä että voisin joskus viettää Suomessa vähän pidemmän jakson kerraallan! Ja toivon että pojastani tulee kielitaitoinen euroopan kansalainen joka voi halutessa ja tarvittaessa lähteä työnhakuun myös muualle.

Tervetuloa siis väliaikaisesti Italiaan ja ota ihmeessä yhteyttä jos on jotain kysyttävää!