torstai 26. elokuuta 2010

Matkaraportointia

Kohta on jo viikko oltu töissä parin viikon loman jälkeen, mutta ajattelin näin jälkikäteen kirjoittaa pientä matkapäiväkirjaa muistiinpanojeni pohjalta kuvien kera. Säilyy siten muistissa itsellekin reissumme Euroopassa.
Meidän perheessä loma tarkoittaa samaa kuin matka jonnekin, mieheni mielestä kotona löhöily tai yleensäkään yhdessä ja samassa paikassa lekottelu eivät ole oikeata lomaa. Monta vuotta lomamatkamme suuntautuivat vain Suomeen, mutta viime vuosina on matkattu myös muualle, mieluiten omalla autolla. Tänä kesänä hieman kaiheana luovuin Suomi-lomasta ja suuntasimme auton nokan kohti Belgiaa.

Lauantai 7. elokuuta
Matkamme ensimmäinen etappi oli Strasbourg, 860 km kotoa eli koko päivä ajoa. Lähdimme kotoa klo 7.30 peläten ruuhkia ja Sveitsissä kiertelimmekin osan matkaa mutkaisia serpentiiniteitä välttääksemme pitkää jonoa S. Gottardon tunnelilla. Juuri ennen matkaa hankittu navigaattori osoittautui fantastiseksi apuvälineeksi, hotellin osoite aamulla hakuun ja perille saavuttiin ilman stressavia sanaharkkoja kuskin (mies) ja kartanlukijan (minä) välillä.
Toinen erinomainen laite matkalla oli kannettava dvd pojan viihdykkeeksi, vaikka hän onkin yleensä hyvä automatkustaja ilman viihdykkeitäkin.

Strasbourg osoittautui oikein viehättäväksi kaupungiksi, johon ehti hyvin tutustua myös iltakävelyllä. Pistäydyttyämme hotellilla pikaisesti virkistäytymässä lähdimme nälkäisinä kaupungille ja vatsat täynnä katselemaan kaupunkia iltavalaistuksessa.


Sunnuntai 8. elokuuta

Aamulla kävimme katsastamassa Euroopan Parlamentin ennen matkan jatkumista Luxembourgiin. Edellinen matkapäivä väsytti, ja kun ilmakin oli pilvinen, nautimme pienen annoksen luksusta Hilton hotellin saunassa ja uima-altaalla ennen tutustumista kaupunkiin.

Kun sade hellitti pääsimme autosta tiirailun sijaan kaupunkikävelylle ja taas ruokapaikkaa haeskelemaan. Myös Luxembourg osoittautui mukavaksi kaupungiksi pikaisellekin vierailulle.

Maanantai 9. elokuuta
Luxembourgista suuntasimme kohti Brysseliä, mutta matkan varrella kertasimme vähän historiaa ja vierailimme kaikissa Waterloon taitelukenttään liittyvissä kohteissa, kuten Napoleonin päämajassa, muistokukkulalla ja siihen liittyvissä museoissa. Poika jaksoi reippaasti kaikki rappuset kukkulan huipulle ja muutenkin tutki ahkerasti kaikkea mahdollista. Harrastimmekin useita lapsiystävällisiä museoita muiden visiittien ohessa koko matkan ajan, ja kyselijä oli aina vauhdissa!Julkaisen matkapäiväkirjan osissa, toivottavasti muutaman päivän sisällä saan meidät jo kotimatkalle raportissani.

2 kommenttia:

sorella kirjoitti...

Jee! Kiva katsoa reissua täältäkin.

-S- kirjoitti...

Vihdoin pààsen matkareportaasin lukemaan. Minàkin pelkààn, ettà minun kaikki "ulkomaanmatkani" kohdistuvat nykyààn Suomeen...toivottavasti noin ei ole, sillà onhan se aivan eriasia nàhdà uusia paikkoja kun mennà Suomeen, kun siellà ei niità paikkoja katsele, mutta kavereita nàkee sitàkin innokkaammin. Ei varmasti ollut helppo luopua suomenlomasta