torstai 15. huhtikuuta 2010

Lukuharrastusta meren rannalla ja muita pieniä kuulumisia


Blogiressukkani ei ole unohduksissa, mutta en vain millään ehdi sitä päivittämään. Aina on liikaa muuta puuhaa, tai kone on varattuna tai poika päättää että nyt äiti ei ainakaan saa istua tietokoneella.
Viime viikonloppuna kaiken energiani vei lukuharrastus ja muutaman päivän vietin kirjan syövereissä. Totesin samalla että kirjojen luku on ihanaa, mutta sitä ei voi harrastaa liian usein. En nimittäin osaa lukea iltasella muutamaa sivua ja nautiskella kirjasta pitkään, vaan yleensä hyvä romaani vie mennessään niin, että kaikki muu aktiviteetti muuttuu toissijaiseksi ja haahuilen eteenpäin vain päästäkseni taas tarinan ääreen. Tällä kertaa ahmaisin jo jonkin aikaa kiinnostuslistallani olleen Diane Setterfieldin teoksen The Thirteenth Tale, kun vihdoin satuin löytämään sen alkukielellä. Tulipahan vähän kerrattua englantia samalla.
Nyt aioin taas vähän aikaa tyytyä yöpöydällä odottaviin vähämmän vaarallisiin kirjoihin, ei siis romaaneihin vaan sellaisiin joita voi lukea muutaman sivun silloin tällöin.

Kirjaviikonloppuna nautimme onneksi myös ensimmäisestä merenrantapäivästä. Ilma oli vähän tuulinen, mutta auringossa tarkenin lukea hiattomassa paidassa isän ja pojan rakentaessa hiekkalinnaa.

Tänä viikonloppuna olikin sitten keskityttävä maallisempiin toimiin, kuten siivoukseen ja pyykkivuoren purkamiseen. Kun sitten pojalle eilen vielä nousi yllättäen kuumetta, jatkoimme lauantain viettoa kotioloissa elokuvia katsellen. Tänään poika tuntui pirteältä kuin peipponen, joten uskaltauduimme ulkosallekin, kun ilmakin oli mukava. Nyt ressukka yskii nukkuessaan, joten täytyy toivoa parasta ettei tauti pahene ja vähän kaduttaa ettei pysytelty kotosalla tänäänkin...

Ei kommentteja: