perjantai 3. huhtikuuta 2009

Kevätsiivousta ja jäätelöä


Vihdoinkin aurinko paistaa ja lämmittää mukavasti. Valitettavasti lisääntynyt valo tuntuu myös paljastavan likaiset ikkunat, sormenjäljet kaapinovissa, tahraisen jääkaapin ja uuninluukun ja ties mitä pölypiiloja ja likaläikkiä ympäri asuntoa. Kevät ja lähestyvä pääsiäinen iskevät siivousvimman, tai oikeastaan pakottavan tarpeen pyyhkiä ja hinkata vähän sieltä sun täältä, vaikkei niin kauheasti edes huvittaisi. En ole missään nimessä himosiivoaja, ehkä juuri siksi pölypallot pääsevät kerääntymään. Sitä paitsi pääsiäisviikolla on tulossa Suomi-vieraita, isovanhemmat pojan kanssa leikkimään, joten sekin pakottaa jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä vähän siistimään paikkoja. Valitettavasti siivous on niin turhauttavaa puuhaa, kun putipuhtaat lattiat kestävät ehkä puoli päivää ja ikkunoita ei ikinä saa kirkkaiksi, mutta ehkä ainakin hämähäkinseitit katonrajassa pysyvät poissa vähän kauemmin.

Pelkkää siivousta ei kevätaurinko sentään tuo mukanaan. Auringosta on ehditty nauttia myös kaupungilla ja pojan kanssa avasimme jäätelökauden piazzalla istuskellen.

2 kommenttia:

Muru kirjoitti...

Suomessa on rapakelit kauheimillaan ja juuri kiitin onneani, että lattiat ovat italialaisittain pääasiassa laatoista niin ei hiekka hirveästi saa tuhoa aikaan. Kivilattian myötä tulee itsekin usein juostua kengät jalassa keittiöön hakemaan unohtuneita avaimia ja kännyköitä. Niinpä perjantaisiivouksesta ei lauantaivieraiden saapuessa ollut jäljellä kuin luutturakkulat kädessä :)

Calendula kirjoitti...

Hei Muru,
mukava että olet käynyt kommentoimassa, blogini on ollut vähän tauolla, mutta eiköhän tästä päästä taas käyntiin! Aurinko paistaa ja luonto kukkii vihdon, toivottavasti myös siellä Suomessa.