maanantai 2. maaliskuuta 2009

Kevättä ilmassa?


Lauantai näytti merkkejä kevään tulosta, kun aurinko vihdoin paistoi. Kuten odottaa saattoi, sunnuntaina satoikin sitten vettä koko päivän. Tänäänkin on ollut pilvistä ja nyt taas sataa. Talvi voisi olla ihan kivaa, jos olisi pakkasta ja lunta, mutta täällä talvi on vain kostean koleaa ja sadetta. Kevättä siis odotellaan malttamattomasti.

Emme valitettavasti ehtineet juurikaan nauttia lauantain auringosta, sillä aamupäivällä olimme pojan kanssa uimahallissa. Aloitimme ensimmäisen oikean harrastuksen ja nyt poika on kirjoilla 2-3-vuotiaiden uimaryhmässä. Toistaiseksi otettiin kontaktia veteen ja vähän leikittiin. Alkuinnostus vähän laantui, kun ohjaaja laittoi pojan uppeluksiin! Toivottavasti ensi lauantaina mennään taas veteen innokkaasti ja kohta jo sukellellaan. Äitikin tarvitsisi vähän sukellusopetusta, en nimittäin mene veden alle kuin nenästä kiinni pitäen ja silmät visusti kiinni.
Uimahallireissu oli varmaan sen verran väsyttävä, että iltapäivällä nukuimme kaikki päiväunia, joten siinä se aurinkoinen päivä sitten menikin.

Ehkä se kevät sieltä pikku hiljaa kuitenkin tulee, huomasin tässä nimittäin ikkunasta jotakin violettia takapihalla. Täytyi mennä tutkimaan lähempää ja muutamat edellisvuotiset krookukset ne siellä jo kukkivat. Pihalla ei ole tullut edes käytyä viime aikoina ja nyt huomasin että myös ruusupensas versoaa uusia lehtiä, tulppaanitkin ovat työntymässä esiin ja vattupuskassa on silmuja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eilen oli Etelä-Suomessakin kevät jo kovasti tuloillaan auringon lämmittäessä. Tänään tuli noin 30cm lunta, jopa kirjaimellisesti tupaan. Eipähän tarvi taas hetkeen laittaa chilin tai tomaatin taimia itämään kun on takatalvea jäljellä.

Calendula kirjoitti...

Huh, tulipa tosiaan paljon lunta! Ilma on täälläkin toistaiseksi vaihtelevaa, päivällä aurinko lämmittää ja yhtäkkiä onkin taas kylmä kun aurinko menee pilven taa. Mukava uusi Sardinia sivu!